Mobil uygulama üretiminde pahalı ancak en güvenilir yöntem; Native Mobil uygulama dediğimizde mobil cihaz kullanıcısının aklına gelen cihazına uygun sanal mobil mağazasından, yani App Store, Google Play gibi, sevdiği bir mobil uygulamayı cihazına indirmektir. Ancak mobil uygulama üreticisinin bu durum hakkındaki düşünceleri kullanıcıdan daha farklıdır.
Mobil uygulamaları üretme ve geliştirmenin ilk ve temel yöntemlerinden biri Native yöntemidir. Native bakım ve maliyet bakımında fazla uğraş gerektirmesine karşı en doğru yöntemdir. Hangi platform için bir mobil uygulama geliştiriyorsanız Native yöntemi uygulama geliştirirken yalnızca o platform tarafından desteklenen dil ile uygulamanızı geliştirebilirsiniz.
Native uygulamanın artı ve eksileri
1) Native yöntemi ile uygulama geliştirme süreci diğer geliştirme süreçlerine nazaran daha uzundur.
2) Bu uygulamayı geliştirme maliyeti diğerlerine oranla daha pahalıdır. Hem kişisel olarak hem de bir ekibiniz varsa onlar için de daha fazla harcama yaparsınız. Bu yazılımcıların maliyeti diğer yazılımcılardan fazladır, ayrıca test sürecindeki maliyetler de oldukça yüksektir.
3) Uygulama sanal mobil mağazada kullanıcıya sunulduktan sonra yapılacak bakım ve güncellemeler maliyetli ve zordu.
4) Uygulama geliştirmek için kullanılacak en güvenli yöntemdir Native.
5) Tek platforma ait dil ile yazıldıkları için hızlıdır ve akıcıdır.
6) Native yöntemiyle uygulama geliştirdiğinizde mobil cihazların çekirdek kütüphanelerine erişebilirsiniz. Ancak İOS gibi platformlar buna izin vermeyebilir. Bu durum güvenlik ile ilgilidir.
Tüm bu saydığımız artılar ve eksileri değerlendirdiğimizde; güvenlikli, stabil ve cihazın özelliklerini en iyi kullanacak bir yapıda uygulama geliştirmek istiyorsanız ve tabi bu uygulamaya yatırabilecek iyi bir bütçeniz var ise Native tam sizlik bir seçim.