Gelişen teknoloji ve değişen piyasada hızla ilerleyen mobil uygulama sektörü, 2019 yılının Kasım ayında İstanbul’da büyük bir buluşmayla bir araya geldi. Mobil uygulama ve oyun sektöründeki tüm yeniliklerin yakından görüldüğü Mobilefest, dünya çapındaki önemli firmaları buluşturdu. Hizmetleriyle sektörde yerini sağlamlaştıran ve dünyada bilinirliliğini arttırmayı hedefleyen Digital Intelligence, yapmış olduğu yapay zeka destekli ve tamamen görsel hafızaya dayalı hem öğrenmeyi hem eğlenceyi içinde barındıran Molly İngilizce Kelime Oyunu ile fuarda Start-Up alanında yer alarak oldukça dikkat çekti.
Hem eğlenceli hem de bol öğrenmeli bir oyun olan Molly, 21-24 Kasım tarihlerinde İstanbul’da Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen dünyanın ilk mobil uygulama festivali olan Mobilefest’te tanıtıldı. Oyunun yapımcısı olan ve sektörde önemli yer edinen Digital Intelligence, dünya çapında bilinen bu fuarda yerini aldı. Ayrıca fuar öncesinde gerçekleşen ve fuar sırasında sonuçları açıklanan “MobileFest Challenge for Mobile Applications Startups” yarışmasında elemeler sonucu ‘’En İyi 10 Uygulama’’ arasına girmeyi başardı.
Yaklaşık 300’den fazla marka ve 50 binden fazla B2C ziyaretçisi olan fuar, mobil uygulama ekosistemi için önemli bir platform olma özelliği taşıyor. Sektörün tüm ihtiyaçlarını karşılama isteği olan Digital Intelligence kurucusu Kadir Arıcan, bu platformda dünya markalarıyla bir araya gelerek yeni mobil uygulaması Molly Game’i kullanıcılarına tanıtma fırsatını elde etti.
Molly Game Dünya Mobil Oyunları Arasına Girmeye Hazırlanıyor
Digital Intelligence olarak Türkiye ve Ege bölgesindeki en kapsamlı tam hizmet ajanslardan olduklarını ifaden eden ajans kurucusu Kadir Arıcan, özellikle Türkiye’de hizmetlerine yoğun talep olduğunu ancak Avrupa ve diğer dünya ülkelerinde de güçlenmek istediklerini belirtti: “Yabancı ülke pazarları potansiyeli oldukça yüksek olan pazarlar. Dünyanın farklı ülkelerinden birçok sektör firmasını bir araya getiren Mobilefest bu nedenle bizim için çok önemli bir fırsat oldu. Kendi adımıza yaptığımız ilk oyun olan Molly’i tüm dünyayla paylaşmak istiyoruz. Hedefimiz ülkemizdeki başarıları tüm dünyaya göstermek. Sektördeki tüm başarıların ve yeniliklerin yakından görüldüğü bu fuar, hedefimize ulaşmamıza katkı sağlayacak.”
Şu an olduğu konuma adım adım gelen Digital Intelligence kurucusu Kadir Arıcan, 2000’li yılların başında IRC sunucularında gönüllü olarak komut bilgileri hakkında eğitim vererek ve Mirc Scripting kodlayarak başlamıştır.
Türkiye’de Internet Relay Chat akımının başlangıcı ile birlikte mIRC Scripting ve IRC sunucuları girişimlerinde ve projelerinde yer alan Kadir Arıcan, mobil uygulama ekosisteminin ve gelişen teknolojinin getirdiği yenilikleri iş hayatının her alanına dahil etmeyi ilke edinmiş ve uygulamıştır.
Şu anda günümüzde Digital Intelligence markalı hizmetlerin büyük birçoğu özel olarak geliştirilen son derece iş kolaylaştıran çözümlerden oluşmaktadır. Henüz Web protokolü yeni yeni yayılmaya başlarken 2002 yıllarında geliştirilen Mirc programını seo yaparak “mirc indir”, “mirc yükle” gibi kelimelerde 1. sıraları hedefleme çabasıyla Seo odaklı çalışmalar yapmış sonrasında 2006 yıllarında SEO’ya ek olarak geliştirmek istediği yazılımlar sebebi ile PHP ve MYSQL diline hakim olmuş ve sektöre birçok proje kazandırmıştır.
2008 yılına gelindiğinde ise yurt dışından ithal edilen birçok ürünün Türkiye’de markalaştırılıp pazarlanmasında E-Ticaret sistemlerinin kurulması, reklamların yönetilmesi, çağrı merkezi operasyonları gibi süreçleri yürütmüştür. Sektörde aktif olarak ticaret hayatına başlayıp 2011 Yılında kurduğu şahıs firması ile sektörde dijital alanda profesyonel hizmetler vermeye başlamıştır.
2012 Yılında SEO ile yüksek trafik alan web siteleri geliştirmiş ve Google Adsense ile gelir sağlamaya başlamıştır. 2013 yılında danışmanlık verdiği bir saat firması için geliştirdiği yapay zeka bot sistemi ile sektörel kolaylıklar oluşturmasıyla birlikte tam anlamıyla iş geliştirme alanına ve çözümsel yaklaşımlara odaklanmıştır. 2015 yılından itibaren Android ve iOS platformlar için mobil uygulama ve oyunlar geliştirmektedir.
Türkiye’de bu zamana kadar mobil uygulama fikri olan iki binden fazla kişi ile proje için görüşme gerçekleştirip içlerinden birçoğunu hayata geçirmiştir. Kadir Arıcan, 2017 yılında Arduino, Python yazılım dili ve kütüphanelerini öğrenmiş, Weka ile makine öğrenimi gerçekleştirip Yüksek Lisans tezi olarak Türkiye’nin ilk yapay zeka test sistemini yazmıştır. Mezun olduktan sonra bugün yalnızca Türkiye değil diğer dünya ülkelerinde de bilinen Digital Intelligence Yazılım Robotik Analitik Eğitim Danışmanlık Ltd. Şti.’yi 2018 yılında kurmuştur.
2019 yılında ise yabancı dil eğitim sektöründeki ihtiyacı ve boşluğu tespit ederek ortaya çıkarttığı Molly isimli İngilizce kelime oyunu uygulaması ile sektöre bir katkıda daha bulunmuştur. Molly Game, oyun oynarken görsel hafıza teknikleri ile İngilizce kelime dağarcığınızı geliştirmenize ve yeni kelimeler öğrenmenize yardımcı olur. Android ve iOS platformlardan ücretsiz olarak indirilip oynanabilir.
Eğer İngilizce kelime öğreten mobil uygulamalar ilginiz çekiyorsa İngilizce Kelime Öğreten 7 Ücretsiz Mobil Uygulama yazımıza da göz atabilirsiniz.