Facebook geçtiğimiz haftalarda, 50 kişiye kadar görüntülü konuşma olanağı oluşturan Messenger Rooms’u tüm dünyada kullanıcılarına sunmuştu. Geçtiğimiz günlerde de, şirketler ve çalışanlar için geliştirmiş olduğu kurumsal sosyal ağ platformu olan Workplace için video konferans özelliğini yayınladı.

Yaşanan koronovirüs pandemisi sebebiyle alınan karantina önlemleri, Skype, Zoom gibi bir çok video konferans uygulamalarının kullanımını büyük oranda arttırdı. Şu sıralar hem işlerimiz hem de sosyalleşebilmek için bu uygulamalara ihtiyaç duyuyor ve bu tarz uygulamaları kullanıyoruz. Facebook da bu sebeple geçtiğimiz haftalarda video konferans özelliği olan Messenger Rooms’u kullanıcılarına sunmuştu.

Rooms, kendi başına bir uygulamaya sahip olmayıp şuanda sadece Messenger platformu üzerinden kullanılabiliyor fakat bu hizmete yakın bir zamanda WhatsApp ve Instagram platformundan da ulaşılma imkanı olacak. Video konferans özelliğiyle alakalı girişimlerine devam eden Workplace kullanıcılarını mutlu edecek önemli ve güzel bir adım attı.

Workplace Video Konferans Özelliği ile 50 Kişiye Kadar Görüntülü Sohbet Yapılabiliyor

Facebook, dünyada 5 milyondan fazla kullanıcıya ulaşan kurumsal sosyal ağ platformu olan Workplace için görüntülü sohbet özelliğini kullanıcılarının hizmetine sundu. Workplace Rooms da aynı Messenger Romms gibi 50 kişiye kadar görüntülü konuşma olanağı tanıyor. Üstelik, video konferans görüşmeleri zaman kısıtlaması olmadan gerçekleştirilebiliyor ve Workplace hesabı olmayan kullanıcılar da video konferans görüşmelerine katılma fırsatı bulabiliyor.

Workplace platformuna eklen Live Producer adlı yenilik sayesinde, ekran paylaşımı ve anketlerin yanı sıra, mobil cihazlardan ya da bilgisayardan canlı yayın yapılabiliyor. Ayrıca platform işitme engelli olan ya da farklı dillerde konuşan kişilere özel canlı altyazı ile çevirme hizmeti de sunucak. Facebook bütün bu özelleri haziran ayında yayınlayacağını, aralık ayına kadar da tüm kullanıcıların hizmetine ücretsiz şekilde sunulacağını belirtti.

Workplace platformunu kullanmak isteyenler için üç çeşit fiyatlandırma seçeneği mevcut: Essential, Advanced ve Enterprise. Essential versiyonu ücretsiz kullanılabiliyor. Advanced seçeneği aktif kullanıcı başına 4 dolar ücretinde. Enterprise seçeneğinde şirketler her bir çalışanı için aylık 8 dolar ödüyor.