Başarılı bir mobil uygulamaya sahip olmak için atılması gereken adımları sizler için derledik;
Fikir aşaması
Eğer henüz bir fikriniz yoksa, işe bir beyin fırtınası yaparak ve bu esnada aklınıza gelen fikirlerden bir liste oluşturarak başlayabilirsiniz. Bunu yaparken bulacağınız anahtar kelimeleri bir kenara not almanız önerilir. Bu sözcükler ilerleyen aşamalarda işinize fazlasıyla yarayacaktır.
Planlama aşaması
İkinci aşamada ise, fikrinizi mümkün olduğunca detaylandırmaya çalışmalısınız: Kullanıcıların mobil uygulamayı nasıl kullanacaklarından tutun, mobil uygulamanın yan özelliklerine kadar tüm ayrıntıları kağıda dökmeye özen gösterin. Bu sayede teknik ihtiyaçlarınız da netleşmiş olacaktır. Bitirdiğiniz zaman, gereksiz görünen ayrıntıları elemek ya da kullanıcılara ilerleyen zamanlarda sunmanın daha uygun olacağı özellikleri mobil uygulama takvimine almak amacıyla projeyi son kez değerlendirmek, yararlı olacaktır.
Uygulama aşaması
Eğer programlama ve tasarım gibi teknik konularda bilginiz yoksa, önünüzde iki tane yol var: Birincisi profesyonel bir ekip kurmak yada bir ajanstan destek almak. Bu durumda, çalışacağınız üreticilerin ve tasarımcıların konuya hakimiyetleri oldukça önem taşır: “Daha önce hiç mobil uygulama geliştirmişler mi? Geliştirdikleri mobil uygulamalar ne kadar başarılı olmuş? Tasarımlarında internet kullanıcısının kullanım alışkanlıklarını önemsiyorlar mı? Uygulama geliştirme için destek tavsiye ediyorlar mı?” gibi birkaç temel soruya yanıt aramak, sürecin ilerlemesi konusunda size bir bilgi sağlayacaktır.
Maliyetleri düşürmek için…
Bir ajansla çalışmanın ya da profesyonel bir ekip kurmanın size maliyeti, doğal olarak oldukça yüksek olacaktır. Maliyetleri düşürecek alternatif bir yol da, size uygulama araçlarını hazır şekilde sunan profesyonel platformlar kullanmayı seçebilirsiniz. Bu sayede teknik bilgiye ihtiyaç duymadan, mobil uygulamalarınızı çok kısa bir sürede hazırlama imkanı bulabilirsiniz. Bununla beraber mobil uygulamanızın Apple App Store ve Google Play gibi mobil mağazalarda yayınlanmasını ve böylece maksimum sayıda kullanıcıya ulaşması konusunda da destek almış olursunuz.
Geri bildirimler
Mobil uygulamanızı oluşturup mağazada kullanıcıya sunduktan sonra yapmanız gereken, geri dönüşleri değerlendirerek gözünüzden kaçan sıkıntıları düzeltmek. Analiz verilerini de kullanarak mobil uygulamanızın başarısını izlemek, sonraki versiyonlarda yapmanız gereken yenilikler ve güncellemeler konusunda size yol gösterici olacaktır.