Akıllı telefon teknolojilerinde gelişim süreci hız kaybetmeden devam ediyor. Yakın bir geçmişte su geçirmez akıllı telefonları tanıtmıştık. Şimdiyse karşımıza bir yenilik daha çıktı; esnek, bükülebilir telefonlar.

LG ve Samsung gibi sektörün öncüsü konumundaki firmaların, bükülebilir cihaz teknolojileri üzerinde çalıştığı bir süredir kulislerde konuşuluyor. Yakın gelecekte bu teknolojinin kullanılabilir hale gelmesi o kadar kolay değil. Katlanabilen, kıvrılabilen ve hatta daha bir büyük ekran için tutup çekilebilen akıllı telefonlar hayatımıza girmeden önce aşılması gereken bazı engeller bulunuyor. Bu engellerin en önemlisi telefon sinyalini tespit ederek modüle eden yüksek hızlı esnek bir diyot ihtiyacı. Wi-Fi, Bluetooth ve GPS sinyallerini idare etmek için diyotların yüksek bir hızda işlem görmeleri gerekiyor.

Manchester Üniversitesi’nden Profesör Aimin Song’un liderliğinde çalışma yapan bir grup araştırmacı, Çin’deki Shandong Üniversitesi’ndeki bilim adamlarının da yardımlarını alarak geçtiğimiz günlerde Nature Communications isimli bilim dergisinde bir makale yayınladılar. Bahsedilen frekansları 935 ile 5 GHz arasında farklılaşan sinyalleri sağlayabilen bir diyot şimdilik bulunmasa da, bu iki üniversitenin araştırmacıları 6.3 GHz hızına çıkabilecek esnek bir diyot geliştirmeyi başardılar. Şu an için kayıtlarda daha yüksek bir hızda çalışan diyot bulunmazken, bunun 2.45 şeklinde kabul edilen ve benchmark hızı denilen limiti aşan ilk esnek diyot olma özelliğine de sahip olduğunu belirtmek de yarar var. Yani bu demek oluyor ki; fiziksel olarak istediğimiz her şeyi yapabileceğimiz, her şekle sokabileceğimiz akıllı telefonlar artık pek de uzakta değiller.

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, Kullanım Koşulları ve  Çerez Politikamızı kabul ettiğiniz varsayılır.
Tamam